| Ans Persoons (Change.Brussels) krijgt de bevoegdheid over het Nederlandstalig onderwijs, Faouzia Hariche (PS) blijft normaal wel schepen van het Franstalig onderwijs in de Stad Brussel.

Ans Persoons wordt schepen van Nederlandstalig onderwijs

Mathias Declercq
© BRUZZ
31/10/2018

Ans Persoons (Change.Brussels) zal als schepen van de nieuwe meerderheid het Nederlandstalig onderwijs van de Stad Brussel onder haar vleugels krijgen. Dat verneemt BRUZZ uit goede bron, al wil Persoons het nieuws nog niet bevestigen. Dat betekent dat de bevoegdheid over onderwijs opgesplitst wordt en het Nederlandstalig onderwijs dus wordt weggehaald bij de eentalige Faouzia Hariche (PS).

Schepen Faouzia Hariche (PS) is al langer het favoriete doelwit van de Nederlandstaligen in de Stad Brussel. De aftredend schepen van Onderwijs is enkel het Frans machtig, maar had de voorbije twaalf jaar wel het zeggenschap over het gemeentelijk onderwijs van de Stad Brussel. Ook over de Nederlandstalige scholen, dus.

Zowat elke partij beloofde daar bij de vorming van een nieuwe meerderheid verandering in te brengen. Zelfs partijgenoot Roel Jacobs (PS) gaf in een debat bij BRUZZ aan dat Hariche Nederlands zou moeten leren als ze bevoegd wil blijven voor het Nederlandstalig onderwijs.

Er is nu wel degelijk verandering op til. Onze redactie verneemt uit goede bron dat de bevoegdheid over het Nederlandstalig onderwijs in de nieuwe meerderheid overgeheveld wordt naar Ans Persoons, die met haar Change.Brussels opnieuw schepen wordt.

Onderwijs wordt gesplitst

Zo wordt de bevoegdheid over het gemeentelijk onderwijs in de Stad Brussel dus de facto gesplitst over twee schepenen. Want dat Faouzia Hariche, (PS) schepen blijft, staat met haar 3.200 voorkeursstemmen wel vast. Bovendien is burgemeester Philippe Close (PS) erg tevreden over het werk van de schepen en is onderwijs een absoluut speerpunt in de visie van de PS in de Stad.

Het schepencollege zal maar officieel over de verdeling van bevoegdheden en schepenposten communiceren eenmaal er een akkoord is over een definitief beleidsplan voor de komende zes jaar. En ook Ans Persoons zelf wil het nieuws nog niet bevestigen.

Dit wil overigens niet zeggen dat ook de bevoegdheid van Nederlandstalige Aangelegenheden bij Persoons terecht komt. Volgens onze informatie zou die bevoegdheid bij Bart Dhondt (Groen) komen te zitten. Hij ligt ook in pole-position om de belangrijke bevoegdheid van Mobiliteit binnen te rijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Kiest 2018: Brussel-Stad , Ans Persoons , Faouzia Hariche

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni