— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Défi hoopt op coalitie zonder PS of MR in Brussel-Stad

© Photonews
| Maingain was ook kritisch voor de voorzitters van MR en PS, omdat die al bezig zouden zijn met voorakkoorden in de stad Brussel.

Défi-voorzitter Olivier Maingain heeft zondag op een partijcongres in Waver uitgehaald naar de voorzitters van PS en MR, omdat die al bezig zouden zijn met voorakkoorden in de stad Brussel. "Als de kiezer ons de middelen geeft, regeren we zonder PS of MR."

Olivier Maingain, de voorzitter van Défi, het vroegere FDF, zweepte zijn troepen zondag op tijdens een partijbijeenkomst in Waver. Dat deed hij onder meer door zich af te zetten van de twee grootste partijen aan Franstalige kant: PS en MR.

Maingain is vooral in het Brusselse een speler van belang. In de laatste peiling van Le Soir, Het Laatste Nieuws, RTL en VTM Nieuws in juni was Défi de tweede partij in Brussel. Met 15,4 procent moet de partij enkel MR voor zich dulden. Maar het is vooral de populariteit van Maingain zelf die opvalt.

'Geen PS, geen MR'

In Waver maakte de Défi-voorzitter zich boos over de vele voorakkoorden die er volgens hem al gesloten zijn tussen de PS en de MR, ook in Brussel-Stad. "Ik heb de buik vol van al die voorzitters die de resultaten van de verkiezingen hebben nog voor de mensen gaan stemmen zijn," aldus Maingain.

"Het is onze rol om de partijen die zoveel slecht hebben gedaan, voor een tijd naar de oppositie te sturen. Geen PS, geen MR, dat is onze boodschap voor 14 oktober. Hopelijk geeft de kiezer er ons de middelen voor," sprak Maingain. Zijn zoon Fabian trekt de Défi-lijst in Brussel-Stad.

'Maingain moet dimmen'

De uitspraken van de Défi-voorzitter schieten bij MR in het verkeerde keelgat. "Olivier Maingain heeft ons geen lessen te spellen," reageerde Vincent De Wolf, voorzitter van de MR-fractie in het Brussels Parlement.

"Na de schandalen van vorig jaar had hij namelijk de kans om PS uit de meerderheid te duwen, maar wie redde de PS? Maingain en zijn partij, wellicht omdat ze zich hielden aan hun voorakkoord met PS en Ecolo," gaf De Wolf hem lik op stuk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?