— Brussel kiest

Brussels Parlement

Directrice stadsbeweging Arau op lijst Ecolo

© Isabelle Pauthier via Facebook
| Isabelle Pauthier van stadsbeweging Arau krijgt een strijdplaats op de Ecolo-lijst voor de gewestverkiezingen van mei.

Isabelle Pauthier, de directrice van de Franstalige stadsbeweging Arau, engageert zich nu ook politiek voor Brussel. Ze staat op de achtste plaats op de Ecolo-lijst.

Isabelle Pauthier leidt de stadsbeweging Arau, dat staat voor 'Atelier de recherche et d'action urbaines'. Jarenlang hieldt ze de boot af, maar vandaag maakt ze toch de stap naar de actieve politiek. Dat schrijft de krant Le Soir. "Er is vandaag echt een momentum om iets te doen aan de klimaatverandering," motiveert ze haar keuze.

Ze zal zich, net zoals bij Arau, vooral focussen op democratische processen en territoriale ontwikkeling in Brussel. "We moeten het debat tussen bewoners, het middenveld en de politiek beter voeren," zegt ze.

Eerder was al bekend dat Alain Maron de gewestlijst zal trekken en Ecolo-co-voorzitter Zakia Khattabi de Kamerlijst zal aanvoeren. Pauthier krijgt de achtste plaats op de gewestlijst, een strijdplaats nu Ecolo in de lift zit in de peilingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?