— Brussel kiest

Brussels Parlement

Ex-journaliste Hilde Sabbe krijgt plaats op lijst one.brussels

Hilde Sabbe

Voormalig journaliste Hilde Sabbe krijgt bij de gewestverkiezingen een plaats op de lijst van one.brussels, de kieslijst van Pascal Smet (SP.A). Bij de gemeenteraadsverkiezingen was ze nog lijsttrekker voor Be.One, de lijst van Abou Jahjah.

Sabbe kondigde haar stap aan in het VRT-programma De Zevende Dag. “Ik deel nog steeds het gedachtegoed van Be.One, maar deze partij komt niet op met een Nederlandstalige lijst,” vertelt Hilde Sabbe aan BRUZZ.

“Daarna vroeg men mij voor het project van minister Smet. Mijn eerste idee was dat de socialisten vandaag niet links genoeg zijn, en te weinig radicaal,” aldus Sabbe. “Maar dan verdiepte ik mij in het project en dat bleek voor Brussel toch anders te liggen.”

Be.One

In een reactie aan BRUZZ laat minister Pascal Smet weten dat Sabbe al lang een hart heeft voor Brussel en er zich ook vaak over verontwaardigt. "Sabbe wil dat de stad voor iedereen is. Daarom past ze in ons stadsproject," aldus Smet.

Op de vraag of Smet het gedachtegoed van Sabbes voormalige partij Be.One deelt, antwoordt hij het volgende. "Niemand is ooit 100 procent hetzelfde. One.brussels en Sabbe delen veel punten en ideeën, maar daarom nog niet allemaal. Maar het is de bedoeling dat we dit project samen schrijven."

Welke plaats Sabbe zal krijgen op de lijst is voorlopig nog niet geweten. “Men verzekerde me wel dat het een zichtbare plaats zou worden,” aldus Sabbe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?