— Brussel kiest

Brussels Parlement

Fastfoodondernemer Rachid Azaoum krijgt vijfde stek op Brusselse CDH-lijst

© Rachid Azaoum via Facebook
| Rachid Azaoum is bekend bij de Brusselse politiek. Hij stond in september 2018 nog te glunderen naast de toenmalige Elsense burgemeester Dominique Dufourny (MR) bij de opening van 'zijn' Burger King-restaurant op de Elsensesteenweg

Rachid Azaoum, uitbater van zes fastfoodrestaurants, krijgt een prominente plaats op de kieslijst van de Franstalige christendemocraten CDH in Brussel. "Hij belichaamt het engagement, de werklust, de inzet en het succes," klinkt het bij de CDH.

De Brusselse CDH-leiding schuwde de grote woorden niet om hun nieuwste politieke aanwinst aan te prijzen. CDH-voorzitter Maxime Prévot prees Azaoum de hemel in en stak ook een pluim op eigen hoed. "Dit is het bewijs dat de CDH, wat kwatongen ook beweren, nog steeds aantrekkelijk is."

Azaoum is geen onbekende in het Brusselse. De man baatte vijf Quick-restaurants uit vooraleer hij in september met veel bombarie zijn 'eigen' Burger King-filiaal opende op de Elsensesteenweg. De opening kon toen op veel politieke bijval rekenen. Politici van PS, MR en CDH tekenden present.

De fastfoodrestaurateur heeft nu dus kleur bekend. Hij kiest voor de christendemocraten en krijgt meteen de vijfde plek op de lijst voor de gewestverkiezingen. "Ik herken mezelf niet in de links-rechtse breuklijn," zegt hij in de krant Le Soir.

De Marokkaanse ondernemer Rachid Azaoum verhuisde op zevenjarige leeftijd naar België en bracht zijn jeugd door in Sint-Joost-ten-Node.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?