— Brussel kiest

Brussels Parlement

Gosuin wijst naar Clerfayt als lijsttrekker voor Défi

© PhotoNews
| Bernard Clerfayt (Défi)

Nu Brussels minister voor Werk en Economie Didier Gosuin (Défi) aankondigde geen kandidaat te zijn voor de gewestverkiezingen, wordt er opnieuw volop gespeculeerd over wie de Défi-lijst zal trekken voor de Gewestverkiezingen in mei. Gosuin wijst daarbij naar huidig burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt. “Hij heeft alles in zich om het over te nemen.”

In tegenstelling tot in 2014 zal Gosuin het lijsttrekkerschap van Défi (toen nog FDF) niet meer op zich nemen. Wel heeft de minister al een idee over wie dat wel kan doen.

“Hij is tien jaar jonger dan ik en bezit de nodige maturiteit en intelligentie. Hij heeft alles in zich om het over te nemen.” Met die woorden schuift Gosuin burgemeester Clerfayt naar voren als ideale kandidaat voor het Défi-lijsttrekkerschap in mei. “Wij hebben veel kwaliteit in huis, maar in eerste instantie denk ik aan Clerfayt.”

Binnen Défi geldt de regel van één mandaat per politicus. Op de vraag of Clerfayt dan bereid zou zijn om het burgemeesterschap op te geven, antwoordt Gosuin duidelijk. “Ik heb het ook gedaan, het is iets wat moet gebeuren.”

“Het heeft geen zin om enkel je gemeente te verdedigen,” aldus Gosuin. “Clerfayt heeft veel bijgedragen aan zijn gemeente, maar zal ook veel kunnen doen voor het gewest. En via het gewest zal hij opnieuw kunnen bijdragen aan zijn gemeente.”

BRUZZ probeerde Clerfayt te bereiken, maar ontving voorlopig nog geen reactie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?