— Brussel kiest

Brussels Parlement

Jonge wolvin Alexia Bertrand op derde plaats MR

© Open MR
| Alexia Bertrand was lijsttrekker voor Open MR in Sint-Pieters-Woluwe.

Alexia Bertrand, de kabinetchef van minister Didier Reynders, zal bij MR op de derde plaats staan voor de verkiezingen van het Brussels Parlement. De Franstalige liberalen hopen met een mix van jong en oud de Brusselse kiezer te bekoren. Ukkels burgemeester Boris Dilliès zal de lijst duwen.

Het had wat voeten in de aarde, maar de knoop is volgens de krant La Libre doorgehakt. Toch wat het Brussels Gewest betreft. Enkel de eerste plaatsen voor de tandem Françoise Schepmans en Vincent De Wolf lagen vast.

Lobbywerk van Pivin

Voor de derde plaats kiezen de Franstalige liberalen voor het enigma Alexia Bertrand (40). Binnen de MR wordt de kabinetchef van vicepremier Reynders een grote toekomst voorspeld. In Sint-Pieters-Woluwe haar Open MR-lijst gelijke tred met die van Benoît Cerexhe (CDH) en ook qua voorkeursstemmen bleef ze maar nipt onder die van de burgemeester.

Even werd gedacht om Bertrand als eerste opvolger aan te duiden voor de Kamerlijst van MR, meteen achter kopman Reynders, Sophie Wilmès en Michel De Maegd. Maar na heftig lobbywerk zou Philippe Pivin, ex-burgemeester in Koekelberg, zich van die plek verzekerd hebben.

Mix van jong en oud

Bertrand wordt zo derde voor het Brussels Gewest. Verder op de MR-lijst vinden we Anderlechtenaar Gaëtan Van Goidsenhoven (4e), de voormalige burgemeester van Elsene Dominique Dufourny (5e) en ex-schepen in Brussel-Stad Geoffroy Coomans de Brachène (6e).

Ook jonge wolven David Leisterh, David Weytsman en de vrouwelijke sterkhoudsters Clémentine Barzin en Anne-Charlotte d'Ursel mogen zich aan een plekje in de top 10 verwachten, aldus La Libre. De lijst moet vooral een mix van jong en oud worden.

Veel plaats voor burgeractivisten of politici van vreemde origine is er niet. In 2014 verraste de MR nog met Abdallah Kanfaoui, maar zo'n wit konijn toveren de Brusselse liberalen voor deze verkiezingen niet uit hun hoed. Nochtans erkende Weytsman in een interview met BRUZZ dat de MR-lijsten in oktober 2018 geen correcte weerspiegeling van de maatschappij waren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?