— Brussel kiest

Brussels Parlement

Liberale scheurbeweging steunt dan toch MR-lijst

© Facebook Quentin Van den Eynde
| Nicolas Vanderstappen en Quentin Van den Eynde van Jump! for Brussels.

Scheurbeweging Jump! for Brussels dient uiteindelijk geen eigen lijst in voor de gewestverkiezingen. De ex-MR-leden steunen de lijst van Françoise Schepmans (MR) in Brussel.

De beweging Jump! for Brussels werd eind vorig jaar opgericht door Nicolas Vanderstappen en Quentin Van den Eynde, allebei voormalig MR-lid in Brussel. Ze uitten destijds hun afkeer voor de traditionele partijpolitiek en noemden zichzelf ‘links noch rechts, maar stedelijk.’

Hoewel ze eerst met een eigen lijst wilden opkomen, scharen de heren van Jump! for Brussels zich toch opnieuw achter ex-partij MR.

Grootstedelijke campagnecel

“We hebben vastgesteld dat de MR in haar Brussels programma wél rekening houdt met de grootstedelijke uitdagingen, iets wat ontbrak bij de gemeenteraadsverkiezingen,” zeggen Vanderstappen en Van den Eynde aan L’Echo. “Dat gaat dan over thema’s als multimodale mobiliteit, luchtkwaliteit en de overgang naar een circulaire economie.”

Jump! for Brussels mag bovendien een eigen campagnecel oprichten binnen de MR. “Die cel zal focussen stedelijke thema's als mobiliteit, ecologie, economie, ondernemerschap, veiligheid en sociale gelijkheid,” klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?