— Brussel kiest in jouw gemeente

Elsene

Verkiezingsballon: een 'Central Park' in Elsene

© Gerard Oosterwijk
| Een voorlopig simulatiebeeld toont hoe de omgeving tussen de Vijvers van Elsene en het park aan de Ter Kamerenabdij er uit zou kunnen zien.

Minder dan een week voor de gemeenteraadsverkiezingen komt SP.A Elsene met een opvallend idee naar buiten. De partij wil, door een aantal straten te vervangen door gras, een ‘Central Park XL’ creëren.

brussel kiest logo CTA

“Er zijn een aantal kleine parken in Elsene, maar een echte, grote groene ruimte is er niet”, stelt Gerard Oosterwijk, de vijftiende kandidaat op de lijst van PS en SP.A in Elsene. De Elsense sociaaldemocraten willen daar verandering in brengen.

“We hebben de Vijvers van Elsene, centraal in de gemeente, maar een aantal wegen doorkruisen het groen”, zegt Oosterwijk aan BRUZZ. “We willen die wegen vervangen door groen. Het zijn geen essentiële wegen, dus dat moet volgens mij wel kunnen.”

central park
© Gerard Oosterwijk
| De groene zone op dit kaartje moet 'Central Park XL' worden.

Door een aantal straten te vervangen door grasvelden, wil SP.A de Vijvers van Elsene verbinden met het park aan de Ter Kamerenabdij. Een groot park, ‘Central Park XL’, creëren in het centrum van de gemeente is het doel.

Dat de partij nu pas naar buiten komt met dit idee, zes dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen, is opmerkelijk. “Maar dit punt staat al in ons programma dat de leden van SP.A en PS hebben goedgekeurd”, repliceert van Oosterwijk. “De vraag is of we hier een meerderheid voor zullen krijgen. Daarom zijn de verkiezingen zo belangrijk.”

Brussels minister van Mobiliteit en partijgenoot Pascal Smet steunt het voorstel alvast. “Het idee om een groene verbinding te maken tussen Flagey en Ter Kameren is meer dan een voorstel, het is de logica zelve”, aldus Smet. “De Brusselse geesten zijn stilaan rijp om de omslag naar een stad voor mensen volledig te maken, zeker in Elsene.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?