Pierre Kompany (ProGanshoren), burgemeester van Ganshoren

| Pierre Kompany (ProGanshoren), burgemeester van Ganshoren.

In Ganshoren zijn de schepenposten voor de komende legislatuur verdeeld. Marina Dehing-van den Broeck (ProGanshoren) wordt Vlaamse schepen.

Op veertien oktober won ProGanshoren, de christendemocratische lijst van Pierre Kompany de verkiezingen. Kompany, vader van Vincent, zal de eerste drie jaar de sjerp dragen. Die geeft hij daarna door aan partijgenoot Jean-Paul Van Laethem, die al schepen was en ook de volgende legislatuur op post blijft met dezelfde bevoegdheden, waaronder bevolking, sport en huisvesting.

Stéphane Obeid van de Lijst Burgemeester (LB) wordt eerste schepen, belast met onder meer financiën en openbare netheid. Marina Dehing-van den Broeck (Pro Ganshoren) wordt zoals verwacht Vlaamse schepen en zal daarnaast bevoegd zijn voor gezondheid en sociale zaken.

Grégory Rase wordt de enige Défi-schepen in Ganshoren. Burgerparticipatie, goed bestuur en transparantie, gelijke kansen en tewerkstelling worden zijn bevoegdheden. Voor ProGanshoren wordt Quentin Paelinck schepen, partijgenoot Chantal De Saeger krijgt de rol van OCMW-voorzitster.

Tenslotte blijven twee huidige schepenen ook de volgende legislatuur deel uitmaken van het schepencollege, Sabrina Baraka en Magali Cornelissen, beiden van Lijst Burgemeester. Zij behouden dezelfde bevoegdheden, voor Cornelissen onder andere mobiliteit en stedenbouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren , Kiest 2018: Ganshoren , Pierre Kompany , ProGanshoren , Défi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni