— Brussel kiest in jouw gemeente

Jette

Jette: Doyen na burgemeester nog OCMW-voorzitter

© BX1
| Hervé Doyen (CDH), burgemeester in Jette.

Burgemeester Hervé Doyen (CDH) zal de legislatuur eindigen als OCMW-voorzitter. Dat verneemt BRUZZ uit goede bron. Hij doet eerst nog zijn drie jaar als burgemeester uit, maar eindigt dan waar hij begonnen is: bij het OCMW.

Hij neemt in 2021 het voorzitterschap van het OCMW over van Brigitte De Pauw (CD&V), die ook op de lijst van de burgemeester (LBJ) stond.

Toch blijft CD&V vertegenwoordigd in het gemeentebestuur, want partijgenoot Joris Poschet wordt de laatste drie jaar bevoegd voor onder andere Nederlandstalige aangelegenheden. Die bevoegdheid krijgt hij van Nathalie De Swaef (Groen), die verder aanblijft als schepen voor Mobiliteit en Luchtkwaliteit.

Wie Doyen zal opvolgen als burgemeester, is nog niet beslist. Het gaat daarbij tussen Claire Vandevivere (LBJ) en Benoît Gosselin (LBJ). Zij zijn nu respectievelijk derde en vierde schepen.

Doyen is zijn politieke carrière in 1988 in Jette begonnen als OCMW-ondervoorzitter, en wil nu weer eindigen bij het OCMW. Ditmaal als voorzitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
="20181016
="Ahmed
="Emir
="De
="Agora
="Burgemeesters

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?