— Brussel kiest in jouw gemeente

Koekelberg

Kersvers burgemeester Laaouej: 'Klaar om aan verjonging te werken'

© Rudi Vervoort (via Twitter)
| Kersvers burgemeester Laaouej (PS) heeft de eed afgelegd bij minister-president en partijgenoot Rudi Vervoort.

Ahmed Laaouej (PS) heeft maandag bij minister-president en partijgenoot Rudi Vervoort de eed afgelegd als burgemeester van Koekelberg. Voor Laaouej wordt het na 12 jaar in de oppositie een nieuwe uitdaging als burgemeester en daarbij wil hij zich naar eigen zeggen inzetten voor de verjonging in Koekelberg.

Na het grote verlies van de Lijst van de Burgemeester van Philippe Pivin (MR) kregen PS, Ecolo-Groen en CDH de kans om een alternatieve meerderheid te vormen en die grepen ze met beide handen. Om de coalitie nog te versterken, nam Laaouej ook SP.A'er Dirk Lagast op in het team en weekte hij Défi'er Abdellatif Mghari los van de Lijst van de Burgemeester.

"Het is een mooie uitdaging en we zijn klaar om met dit solide team de uitdaging aan te gaan. Er zit veel creativiteit in deze ploeg en dat is ook belangrijk. Op basis daarvan gaan we een nieuw en inclusief gemeenteproject opstellen", vertelde Laaouej.

"Ik ga nu al 18 jaar mee in het politieke leven in Koekelberg en zit al 12 jaar in de oppositie. Daardoor leer je de gemeente kennen vanuit een bepaald opzicht. De gemeente is sterk verjongd en daar moeten we rekening mee houden. Op basis daarvan gaan we ook de manier waarop we politiek voeren, verjongen", besloot de nieuwe burgervader van Koekelberg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?