— Brussel kiest in jouw gemeente

Schaarbeek

Denis Grimberghs geeft Citydev op voor Schaarbeekse politiek

© BX1
| Denis Grimberghs (cdH), Schaarbeek

Denis Grimberghs (CDH), voorzitter van de raad van bestuur van de gewestelijke ontwikkelingsmaatschappij Citydev, stapt daar vroegtijdig op. Reden: Grimberghs wil zich volledig focussen op de kiesstrijd in Schaarbeek, waar hij schepen is van Financiën en Mobiliteit. "De decumul hangt in de lucht, en er is meer aandacht voor of schepenen aanwezig en beschikbaar zijn."

De Schaarbekenaar is voorzitter van de raad van bestuur van Citydev sinds 2010, maar gooit in mei dus de handdoek in de ring. Dat is meer dan een jaar voor het einde van zijn mandaat. 

De 61-jarige Grimberghs is voor de derde keer lijsttrekker voor de christendemocraten in Schaarbeek, kondigde hij onlangs aan. Hij stapt nu op bij Citydev om zich voortaan 100 procent aan zijn lokale mandaat te wijden.

"De decumul hangt in de lucht, en er is meer aandacht voor of schepenen aanwezig en beschikbaar zijn", verklaart Grimberghs zijn beslissing bij La Capitale. "Het is een beslissing die niet nieuw is in mijn hoofd. Aan de andere kant vind ik niet dat ik tot nu toe een verboden cumul uitoefende."

Zijn collega-schepen Etienne Noël (Libéraux Schaerbeekois), adjunct-directeur bij de Gewestelijke Investeringsmaatschappij (GIMB), maakte eerder dezelfde afweging maar ging de andere kant uit. Hij verkoos zijn job bij de GIMB, zei hij aan BRUZZ

Een gewestelijke topfunctie en een schepenambt combineren mag in Brussel wettelijk, maar wordt na oktober 2018 qua loon wel geplafonneerd op 150 procent van het loon van een Kamerlid (186.000 euro bruto per jaar). Noël verdient via de cumul nu ruim 300.000 euro, Grimberghs iets minder dan 150.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?