— Brussel kiest in jouw gemeente

Schaarbeek

Denis Grimberghs trekt christen-democratische lijst Schaarbeek

© BX1
| Denis Grimberghs (CDH), recent onder vuur na een aantal ophefmakende ongelukken in Schaarbeek.

De Schaarbeekse schepen van Mobiliteit en Financiën Denis Grimberghs trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober opnieuw de christen-democratische kieslijst in de gemeente. Dat meldt de RTBF. Ibrahim Kebe, ooit een niet-begeleide minderjarige vluchteling, krijgt voor CD&V de negende plek op de lijst.

Het is de derde keer dat Grimberghs (61), een voormalig regionaal parlementslid, de lijst voor de christen-democraten leidt in Schaarbeek. Het zal ook de laatste keer zijn, liet Grimberghs aan de RTBF weten. In 2012 slaagde Grimberghs erin om een coalitie te sluiten met de Lijst van burgemeester Clerfayt (Défi) en Ecolo/Groen. In 2018 willen de christen-democraten opnieuw deel uitmaken van de meerderheid.

De schepen moet momenteel afrekenen met een golf aan ophefmakende ongelukken in Schaarbeek, en protesten tegen de geplande parkeergarage onder het Lehonplein.

Grimberghs is sinds 2010 ook voorzitter van de raad van bestuur van de gewestelijke ontwikkelingsmaatschappij Citydev, de voormalige GOMB.

De huidige schepen van Groene Ruimte Mohamed El Arnouki is de gedoodverfde opvolger van Grimberghs, maar moet het voorlopig stellen met de derde stek, na Marie Nyssens. Zij is een pedagoge die onder meer de voorzitster is van de raad van bestuur van de Ligue des Familles, en de directrice van de vzw Aide aux Familles in Schaarbeek.

Ooit een niet-begeleide minderjarige, nu op de kieslijst

Op de vierde plaats is Artina Robaj terug te vinden, die voor het eerst aan de verkiezingen meedoet. Plek nummer vijf is voor Cédric Mahieu, voormalig kabinetschef voor Grimberghs en El Arnouki, en momenteel adjunct-directeur van een sociale huisvestingsmaatschappij.

Ibrahim Kebe, die momenteel werkt op het kabinet van staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V), krijgt voor de CD&V de negende plek op de lijst. De Guineeër kwam na de arrestatie en overlijden van zijn vader rond 1999 als niet-begeleide minderjarige naar Brussel. Hij studeerde sociaal-cultureel werk en internationale betrekkingen in Leuven en was actief bij onder meer de jeugdwerking van Foyer, de studentenvereniging en Wereldsolidariteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?