— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Kandidaat verdacht van huisjesmelkerij stapt tijdelijk uit PS

© BRUZZ
| Gemeentehuis Sint-Jans-Molenbeek.

Een PS-kandidaat in Molenbeek stapt tijdelijk uit de PS, nadat hij voor de tuchtraad moest komen op verdenking van huisjesmelkerij. Hij kan niet meer van de kieslijst geschrapt worden, maar komt wel niet meer voor in de socialistische campagne.

Nasir K. L. stelde een woning te huur nadat die sinds 2000 al vier keer onbewoonbaar werd verklaard.

“Mijn situatie als eigenaar is ingewikkeld”, zegt K. L. in een persbericht. “Ik denk niet dat ik mijn goede trouw nog voor 14 oktober kan bewijzen. Maar in de toekomst zal de waarheid aan het licht komen, en zal mijn naam gezuiverd worden.”

Volgens de man is het nu onmogelijk om zijn partij optimaal te vertegenwoordigen. “Daarom beslis ik om me terug te trekken, tot de waarheid in ere hersteld is”, voegt hij er nog aan toe.

De hele zaak kwam woensdag voor op de tuchtraad van de PS, dit op voordracht van lijsttrekker Catherine Moureaux (PS). Hij kan nu niet meer van de lijst met kandidaten geschrapt worden. Wel was K. L. al uitgesloten van de electorale campagne van de socialisten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?