Balsat vermoedt fraude en vraagt de volledige annulatie van de verkiezingen.

Sint-Joost: Balsat vraagt annulatie van hele verkiezingsuitslag

TDN
© BRUZZ
26/10/2018
Updated: 26/10/2018 19.15u

Komende dinsdag legt Thierry Balsat (Liste Communale) een klacht met burgerlijke partijstelling neer tegen Emir Kir (PS) voor verkiezingsfraude."Wij vragen de volledige annulatie van de verkiezingsuitslag." Balsat zegt dat nadat de hertelling van een deel van de stemmen hem vrijdag een zitje in de gemeenteraad opleverde.

Een vroegtijdig uitgetrokken USB-sleutel zorgde voor een foute telling in stembureau 2. Daardoor waren slechts 50 van de 885 stemmen geregistreerd en moest er een gedeeltelijke hertelling worden georganiseerd.

Die vond vrijdagochtend plaats en leverde een zeteltje op aan Balsat, die de hertelling had aangevraagd. "We zijn uiteraard blij, maar het is wel jammer dat we geen zitje van de PS hebben kunnen afsnoepen”, reageerde Balsat bij BRUZZ.

Twee procedures

“Dit is geen overwinning van mezelf, maar wel van elf moedige mensen die het lef hadden om op te staan tegen een bende gangsters. Toch heerst er geen overwinningsgevoel. De verkiezingsuitslag had wel namelijk anders geweest als de campagne zonder incidenten was verlopen.”

Voor Balsat is de strijd nog lang niet gestreden. Donderdag diende hij samen met Kadir Duran (MR) een klacht in bij het Rechtscollege over een verkiezingsenveloppe die spoorloos verdwenen is bij stembureau 12, alsook over het vermeende probleem met valse volmachten.

Verkiezingsfraude

Komende dinsdag legt Balsat ook een klacht met burgerlijke partijstelling neer tegen Emir Kir voor verkiezingsfraude. “De verkiezingscampagne is niet gedaan wat ons betreft. Wij vragen ondubbelzinnig de annulering van de verkiezingsuitslag.”

“Ik weet niet hoe ver het gerecht zal gaan, maar als het zijn werk doet kan het perfect zijn dat er in december een nieuw college of een nieuwe burgemeester zal zijn in Sint-Joost. Voor mij is de campagne nog niet afgelopen”, aldus Balsat.

Als er niets verandert aan de uitslag, belooft Balsat stevige oppositie te voeren tegen Kir. In eerste instantie zal hij het zitje zelf opnemen. "Omdat ik al wat ervaring heb. Maar niets weerhoudt er mij van om de fakkel in 2019 door te geven."

Herbekijk de samenvatting van een bewogen dag in Sint-Joost.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Kiest 2018: Sint-Joost-ten-Node , Thierry Balsat , Brussel Kiest 2018 , Emir Kir

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni