— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Lambrechts-Woluwe

Maingain gaat voluit voor burgemeesterschap

© Photonews

Als de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain (Défi) herverkozen wordt, zal hij zich niet kandidaat stellen voor de federale en regionale verkiezingen van 2019. Eén mandaat per politicus, stelt de partijvoorzitter van Défi.

“Ik ben heel duidelijk: als de kiezers in Sint-Lambrechts-Woluwe me het vertrouwen geven in oktober, zal ik mij niet kandidaat stellen voor de federale en regionale verkiezingen in 2019”, zegt Olivier Maingain (Défi) aan L’Echo.

“Ik neem slechts één mandaat op. Dat wordt ook de algemene regel voor de rest van de partij”, zegt Maingain nog, die naast burgemeester ook partijvoorzitter is.

In het interview maakt Maingain ook een balans op van de Brusselse regering, waar zijn partij deel van uit maakt. Mobiliteit blijft volgens hem een van de zwakke punten. Maingain pleit voor een overlegorgaan om de openbare werken “waar minister Smet nooit te zien is” te coördineren.

De burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe vindt daarnaast dat “de Brusselaars genoeg werven hebben gezien tijdens deze regeerperiode.” Hij vraagt dat de huidige werken worden afgerond, dat er geen nieuwe werken worden gestart voor de volgende regering er is, en dat de aanleg van het fietspad op de kleine ring wordt uitgesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?