— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Lambrechts-Woluwe

Maingain géén kandidaat-voorzitter Défi na 2019

© Photonews
| Olivier Maingain stelt zich na 2019 niet langer kandidaat als voorzitter van Défi.

Olivier Maingain kiest resoluut voor een derde termijn als burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat zegde hij eerder al bij BRUZZ en hij herhaalt het vandaag in de krant Le Soir. Nieuw is wel dat Maingain zich geen kandidaat zal stellen voor de voorzittersverkiezingen van Défi. Hij zal dan 24 jaar aan het hoofd van de partij hebben gestaan. Midden 2019 verkiezen de partijleden een nieuwe voorzitter.

Maingain gaat dus nu al voor de volledige decumul. Ook al is de ordonnantie, die de integrale decumul regelt, nog niet in voege. Dat wil ook zeggen dat als Maingain na de gemeenteraadsverkiezingen effectief ook burgemeester wordt, hij afziet van een deelname aan de federale verkiezingen.

“Opkomen om daarna niet te zetelen is geen optie”, aldus Maingain nog bij de collega’s van Le Soir. Het wordt dus uitkijken wie in 2019 de kamerlijst zal trekken en wie er zich allemaal kandidaat zal stellen voor het voorzitterschap van Défi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?