— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Pieters-Woluwe

Delva en De Vos op lijst Cerexhe Sint-Pieters-Woluwe

© BX1

CD&V’ers Helmut De Vos en Paul Delva hebben respectievelijk plaats 7 en 25 gekregen op de Lijst van de Burgemeester in Sint-Pieters-Woluwe. Huidig burgemeester Benoit Cerexhe (CDH) gaat voor een herverkiezing.

CDH-fractievoorzitter in het Brussels parlement en huidig burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Benoît Cerexhe gaat opnieuw voor het burgemeesterschap. Hij gaat de Lijst van de Burgemeester trekken. “Sint-Pieters-Woluwe moet een modelgemeente worden”, aldus Cerexhe.

Op zijn lijst hebben twee Nederlandstalige kandidaten een plek gekregen. OCMW-raadslid en Brussels volksvertegenwoordiger Paul Delva (CD&V) staat op de 25ste plaats. De eerste Nederlandstalige kandidaat op de lijst is Vlaamse schepen Helmut De Vos (CD&V.

'Waken over tweetaligheid'

Voor De Vos wordt de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke basisschool Mooi Bos een van de speerpunten. “Het werk is nog niet af”, zegt hij aan BRUZZ. “We hebben daar al vijf klassen bijgebouwd. Die werken zullen in augustus gedaan zijn. Maar er moet nog een kleuterblok bijkomen.”

Daarnaast wil De Vos blijven waken over de tweetaligheid van de gemeente. In de voorbije bestuursperiode is dat naar eigen zeggen goed gelukt. “Het gemeentelijk informatieblad is tweetalig geworden, in tegenstelling tot vroeger, maar over de tweetaligheid moeten we blijven waken.”

Verder biedt de Lijst van de Burgemeester plaats aan enkele liberalen, onafhankelijke kandidaten, christendemocraten en humanisten en ook twee niet-Belgische kandidaten uit de Europese Unie. Op plaats drie en vijf staan CDH-schepenen Damien De Keyser en Christophe de Beukelaer. Dominique Harmel, huidig schepen van Financiën, is lijstduwer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?