— Brussel kiest in jouw gemeente

Ukkel

Vanraes eerste Nederlandstalige op liberale lijst Ukkel

© Bart Dewaele - BRUZZ
| Jean-Luc Vanraes, voormalig OCMW-voorzitter van Ukkel en ondervoorzitter van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij (GIMB)

De Ukkelse liberalen stelden woensdagochtend hun tweetalige kieslijst voor de verkiezingen van oktober voor. Eerste Nederlandstalige is Jean-Luc Vanraes (Open VLD), die de zevende plaats krijgt. Huidig burgemeester Boris Dilliès (MR) trekt zoals verwacht de lijst.

Vanraes moest in 2017 nog ontslag nemen als OCMW-voorzitter van Ukkel. Dat viel immers niet te combineren met zijn baan bij de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Brussel (GIMB). Hij werd vervangen door Stefan Cornelis (Open VLD), tevens Brussels parlementslid, die nu de elfde plaats op de gedeelde lijst krijgt.

dillies.png
Burgemeester Boris Dilliès trekt de lijst.

Burgemeester Boris Dilliès, die recent ontslag nam als parlementslid om zich op zijn werk als burgemeester toe te kunnen leggen, trekt de lijst. Schepen van Cultuur Carine Gol-Lescot (MR) en schepen van Mobiliteit Jonathan Biermann (MR) vervolledigen de top drie.

Verderop prijken ook nog de namen van Laurent Van Der Elst en Frederic Convent, beiden Open VLD – respectievelijk op plaats 33 en 35.

Jacques Brotchi, vroeger nog senator voor de MR, zal de liberale lijst duwen.

Schepen Cools niet op de lijst

De in ongenade gevallen schepen Marc Cools (MR) staat zoals verwacht niet op de lijst. De lokale partijafdeling van de MR wil hem uit de partij te zetten. Cools zelf liet al weten met een liberale scheurlijst naar de kiezer te trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?