— Brussel kiest

Vlaams Parlement

Els Ampe lijsttrekster voor Vlaams Parlement

Updated: 24-01-2019 - 17:04

Niet Vlaams minister Sven Gatz, maar wel Els Ampe wordt Brussels lijsttrekker voor het Vlaams Parlement voor de Open VLD. Brussels minister Guy Vanhengel trekt de Brusselse lijst.

Vlaams minister Sven Gatz verhuist naar het Brussels niveau. Hij zal de lijst duwen voor het Brussels parlement voor de liberalen. Brussels minister Guy Vanhengel trekt die lijst.

Brussels parlementslid en oud-schepen voor mobiliteit in Brussel-Stad Els Ampe zal de Vlaamse lijst trekken. Vanhengel zag graag zijn politieke poulain Sven Gatz op de Vlaamse nummer één, maar die vlieger ging niet op. Eerder had de liberale voorzitter Gwendolyn Rutten laten weten dat ze in elke kieskring een man en een vrouw op de lijsttrekkersplaats wilde. Ampe had afgelopen zaterdag nog aangegeven dat ze een lijsttrekkerschap ambieerde.

“Diversiteit is vandaag belangrijker dan ooit. Onze voorzitter had eerder al aangekondigd dat ze ook in Open VLD de vertegenwoordiging van de vrouwen wil versterken, met name bij de lijsttrekkers. Door de lijst voor het Brussels Parlement te duwen, maak ik ook plaats voor een vrouw op de Vlaamse lijst,” zegt Gatz in een mededeling.

Ook de Kamerlijst is bekend. Mimi Crahaij, OMCW-raadslid uit Ganshoren, zal de federale lijst trekken voor de Vlaamse liberalen. De lijstvorming werd bekend gemaakt in het partijhoofdkwartier in de Melsensstraat, vlak bij de Sint-Katelijnekerk.

Else Ampe is ook te gast in de BRUZZ 24-uitzending van donderdag 24 januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?