— Brussel kiest in jouw gemeente

Vorst

Défi trekt met veel nieuwkomers naar de kiezer in Vorst

© Défi Vorst
| Schepen voor Openbare Werken Marc Loewenstein (eerste rij linksonder) bekleedt voor Défi de eerste plaats in Vorst.

Schepen van Openbare Werken Marc Loewenstein krijgt van zijn partij Défi de eerste plaats op de lijst in Vorst. De Franstalige partij trekt op 14 oktober met maar liefst 27 debutanten naar de stembusgang. In Etterbeek gaat de koppositie bij Défi naar Christophe Gasia. Daar rekent de partij vooral op kandidaten uit het middenveld om het verschil te maken.

Elke dag stelt er in Brussel wel ergens een partij zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.

logo Brussel Kiest 2018

Dat is vandaag met Défi in Vorst niet anders. In die gemeente zal huidig schepen voor Openbare Werken Marc Loewenstein de eerste plaats bekleden van een lijst met in totaal 37 kandidaten.

Opvallend is dat het aantal debutanten met 27 bijzonder hoog ligt. Défi hoopt dat zij voor een frisse wind kunnen zorgen binnen ‘een dynamisch team waarin sterke persoonlijkheden hun eigen ambities ten dienste stellen van een gemeenschappelijk project’.

Score verdubbelen

Défi maakt in Vorst deel uit van de meerderheid en is trots op het parcours dat het daar de afgelopen zes jaar gereden heeft. Als grootste verwezenlijkingen verwijst de partij onder meer naar een betere ordehandhaving met een toename van het aantal processen-verbaal sinds 2013, de vele wegenwerken, de ontwikkeling van een gemeenteapp als eerste gemeente in Brussel en de organisatie van een reeks burgerbijeenkomsten.

De partij trekt daarom met veel vertrouwen naar de kiezer in oktober en hoopt zijn electorale score uit 2012 te verdubbelen. Toen haalde Défi iets meer dan 10 procent. Bij een goed resultaat wil het werk maken van een transparante gemeentepolitiek, streng toezien op de budgetten en nog meer inzetten op burgerparticipatie. Dat laatste is volgens de partij van uitzonderlijk belang om het sociale weefsel binnen de gemeente te versterken.

Etterbeek

Vorige week maakte Défi ook de lijst in Etterbeek publiek. Gemeenteraadslid Christophe Gasia wordt daar de numero uno, gevolgd door Gisèle Mandaila en Thierry Mommer.

Defi Etterbeek
© Défi Etterbeek
| De kopstukken in Etterbeek met als tweede van links lijsttrekker Christophe Gasia.

Naast trouwe partijsoldaten is er op de lijst ook plaats voor dertien verruimingskandidaten uit het middenveld. Die moeten mee het programma van de partij vormen en aantonen dat Défi dicht bij de burger staat.

Als het de volgende legislatuur mee mag besturen, dan wil de partij onder andere het culturele leven weer op de rails zetten, een nieuw rusthuis bouwen en de huisvesting aanpakken. De renovatie en de toegankelijkheid van sociale woningen alsook de aanpak van de leegstand zijn daarbij voor Défi van groot belang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?