— Brussel kiest in jouw gemeente

Vorst

Inbreuk op privacy senioren in Vorst

© BRUZZ
| Gemeentehuis van Vorst.

Twee kandidaten op de Vorstse Lijst van de Burgemeester hebben illegaal gegevens van senioren gebruikt om kiesmateriaal op te sturen. Er is klacht ingediend tegen de twee bij de Gegevens-beschermingsautoriteit, de opvolger van de Privacycommissie.

logo Brussel Kiest 2018

Het was Ecolo-kandidaat Thierry Lucy die de kat de bel aanbond. Hij merkte tijdens het oprapen van de verkiezingspost van zijn moeder op dat haar naam op dezelfde manier fout gespeld was als op brieven van het seniorencentrum.

Wat blijkt? Twee kandidaten van de Vorstse Lijst van de Burgemeester hebben de gegevens van senioren in de gemeente gebruikt om kiesmateriaal op te sturen. Schepen voor seniorenzaken Francis Résimont en Pierre Teirlinck, in de gemeente coördinator voor de seniorendiensten, hebben de adressenlijst illegaal gebruikt.

Teirlinck reageert bij de RTBF en erkent de feiten. "Het is een lijst die al jaar en dag bij mij thuis ligt. Ik erken mijn fout. Ik geloof dat het elders nog wel gebeurt, maar we hadden het misschien wat intelligenter kunnen aanpakken," zegt hij.

Burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) reageert teleurgesteld maar sust ook. "Tijdens gemeenteraadsverkiezingen doen ook niet-professionals mee," zegt hij. Hij zegt zijn kandidaten beter te zullen briefen over wat mag en niet mag.

Er is klacht ingediend bij de Gegevens-beschermingsautoriteit, de opvolger van de Privacycommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?