Schepen in Vorst dient klacht in wegens antisemitisme

KVDP
© BRUZZ
21/10/2018

Défi-lijsttrekker in Vorst en uittredend schepen Marc Loewenstein dient klacht in wegens antisemitisme. De aanleiding is een Facebookpost van een PVDA-kandidaat die het over ‘zionisten’ heeft.

Eerder deze week bracht BRUZZ het nieuws dat toekomstige meerderheidspartijen in Vorst Ecolo-Groen, MR en CDH een vierde partner aan tafel hebben uitgenodigd: Défi. Dat nieuws deelde de twaalfde kandidaat op de lokale PTB-PVDA-lijst Gaetan Carlier op Facebook met een bijschrift waarin naar Défi wordt verwezen als ‘de zionisten en Vlamingenhaters.’

“De term ‘zionist’ heeft hier dezelfde betekenis als ‘jood’”, zegt Marc Loewenstein, lijsttrekker van Défi, aan La Capitale. “Vaak verbergt men antisemitisme met antizionisme.” Tijdens de campagne werd een affiche van Loewenstein nog beklad met een hitlersnorretje en -bles. Loewenstein diende toen, net als nu, klacht in.

De PTB-PVDA-lijsttrekker in Vorst Stéphanie Koplowicz ontkent in La Capitale dat de post van de PVDA-kandidaat antisemitisch is. “Marc Loewenstein en huidig burgemeester Marc-Jean Ghyssels hadden deelgenomen aan een feest om het ontstaan van de staat Israël te vieren, georganiseerd door de Zionistische Organisatie van België”, aldus Koplowicz.

“Dat had ons geshockeerd”, gaat ze verder, “want wij zijn tegen het kolonisatiebeleid van Israël.” Met antisemitisme heeft dit niets te maken, klinkt het nog. Koplowicz is overigens zelf nog slachtoffer geweest van antisemitische tekeningen tijdens de campagne, weet La Capitale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Kiest 2018: Vorst , Défi , antisemitisme , Marc Loewenstein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni