Marc Loewenstein, lijstttrekker Défi in Vorst

| Marc Loewenstein, lijstttrekker Défi in Vorst.

Poging om meerderheid te verbreden in Vorst

Laurent Vermeersch
17/10/2018

De nieuwe meerderheid in Vorst is erg krap. CDH zou er graag nog een vierde partner bijhalen. Défi staat echter niet te springen om de nieuwe ploeg te depanneren.

In een woelige verkiezingsnacht sloot winnaar Ecolo-Groen uiteindelijk een meerderheidsakkoord met MR en CDH. De nieuwe coalitie heeft met 19 zetels op een totaal van 37 echter weinig overschot.

Om de nieuwe meerderheid toch wat meer stabiliteit te geven, zijn er nog contacten met Défi. Dat vernam BRUZZ van CDH-lijsttrekker Laurent Hacken. Van de overgebleven formaties lijkt Défi in elk geval de meest logische partner, te meer daar de partij vooruitgang boekte, in tegenstelling tot MR en CDH.

"Wij zijn dinsdag informeel gecontacteerd en wachten nu op een concreet voorstel", klinkt het bij Défi-lijsttrekker Marc Loewenstein. Die staat evenwel niet te springen om de nieuwe coalitie te versterken. "We gaan niet zomaar depanneren. We willen praten over ons programma en de bevoegdheden. Zowel de partners als de kiezers moeten gerespecteerd worden."

Défi zal met andere woorden geen genoegen nemen met een figurantenrol. De partij, die de voorbije zes jaar in de meerderheid zat met groenen en socialisten, won één zetel en heeft er nu vier. Dat is dubbel zoveel dan CDH, dat er één verloor, en slechts twee minder dan MR, dat er vier moest prijs geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Kiest 2018: Vorst , Brussel Kiest 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni