— Brussel kiest in jouw gemeente

Vorst

Vorst: 'Het woord van Roberti heeft geen enkele waarde'

© Ecolo-Groen
| Stéphane Roberti (Ecolo) is de nieuwe burgemeester van Vorst.

Een week nadat Ecolo'er Stéphane Roberti de partijen MR en CDH inruilde voor de PS in Vorst om een meerderheid te vormen, haalt Laurent Hacken (CDH) zwaar uit naar de nieuwe Vorstse burgemeester. "Niet loyaal, niet transparant. Het woord van Roberti heeft geen enkele waarde," klinkt het.

Laurent Hacken is op zijn zachtst gezegd misnoegd over de demarche van Roberti. Die had vlak na zijn verkiezingsoverwinning op 14 oktober aangekondigd dat hij een bestuursmeerderheid ging sluiten met CDH en MR, en later ook Défi, om zo de PS van oud-burgemeester Marc-Jean Ghyssels buiten te houden. Maar vorige week kondigde Roberti aan dat hij toch met Ghyssels in zee wilde. Weg nieuwe bestuursploeg, weg droom van CDH, MR en Défi.

Volgens Hacken was de deal met Ecolo nochtans al in de zomer beklonken, zo schrijft de krant La Capitale. De hele deal was rond in september. De nieuwe bestuursploeg was zo zegezeker dat ze zelfs de verkiezingsavond samen doorbrachten. Maar het mocht niet zijn. Roberti trok midden-november de stekker uit de onderhandelingen en vormde een coalitie met de PS.

"Stéphane Roberti is geen leider," zegt Hacken. "Hij heeft ons voorgelogen. Het woord van Roberti heeft geen enkele waarde." Een duidelijk gepikeerde Hacken maakt brandhout van de politicus Roberti. "De grond van de zaak is niet zijn ding, le fond ce n'est pas son truc," zegt hij. "Hij heeft geen dossierkennis, heeft enkel een visie op sociale politiek maar voor de rest is er niets. Ik denk dat hij zich benadeeld voelde in de onderhandelingen met vier."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?