— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Francken en Jambon in Brussel populairder dan Vanhengel en Smet

© BUB
| De Nederlandstaligen in de Brusselse regering doen het in de populariteitspolls minder goed dan hun Vlaamse collega's in de Federale regering.

Volgens de grote peiling van Le Soir en Het Laatste Nieuws, doen de Nederlandstalige Brusselaars het opnieuw niet zo goed in de populariteitspolls. Guy Vanhengel (Open VLD) en Pascal Smet (SP.A) moeten de federale kopstukken van N-VA en Open VLD laten voorgaan.

In de top 30 van populairste politici van Brussel staan zes Nederlandstaligen. Slechts twee van hen zijn ook politiek actief in Brussel. Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) staat op de achttiende plaats, mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) op de 24ste.

Net als bij de vorige peiling moeten de twee Nederlandstalige Brusselse excellenties hun federale Vlaamse collega's laten voorgaan. Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is de vijfde meest populaire politicus in Brussel, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) volgt op plaats negen.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) gaat op plaats elf N-VA-Voorzitter Bart De Wever vooraf. Hij staat op plaats twaalf.

Olivier Maingain is de populairste politicus van Brussel. De voorzitter van Défi staat voor minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en PS-voorzitter Paul Magnette.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?