— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Lijst Islam zoekt 1.400 handtekeningen

Redouane Ahrouch (verkozen in Anderlecht), Abdelhay Bakkali Tahiri (niet verkozen in Brussel) en Lhoucine Aït Jeddig (verkozen in Molenbeek) zijn op zoek naar handtekeningen.

De partij Islam wil opkomen in veertien Brusselse gemeentes, maar heeft daarvoor 1.400 handtekeningen nodig. De Brusselse kiescode schrijft voor dat elke lijst met minder dan twee gemeenteraadsleden 100 handtekeningen per gemeente moet verzamelen om op te mogen komen. Naar eigen zeggen heeft partijleider Redouane Ahrouch al zes van de veertien gemeentes binnen. 

logo Brussel Kiest 2018

Op dit moment heeft de partij twee gemeenteraadsleden, eentje in Sint-Jans-Molenbeek en een in Anderlecht. De partij wil tijdens de gemeenteraadsverkiezingen doorbreken in heel het Gewest, en daarbuiten, maar kan niet zomaar lijsten indienen.

Daarvoor moet een partij ofwel minstens twee gemeenteraadsleden per gemeente tellen, of 100 steunhandtekeningen verzamelen per gemeente. In totaal moet Islam dus op zoek naar 1.400 handtekeningen. In de krant La Capitale zegt partijleider Redouane Ahrouch dat de regel gemaakt is om kleine partijen zoals de zijne te benadelen.

Hij heeft naar eigen zeggen al genoeg handtekeningen verzameld in Molenbeek, Anderlecht, Schaarbeek, Brussel-Stad, Evere en Sint-Joost. Resten hem dus nog minstens 800 handtekeningen. Maar hij heeft vertrouwen op een goede afloop.

"Er zijn mensen die ons steunen omdat ze vinden dat wij voor vernieuwing staan. We ontmoeten veel mensen die gedegouteerd zijn door de traditionele politiek," zegt hij.

Nochtans kent ook de kleine conservatief-religieuze partij Islam ook interne strubbelingen. Zo is de partij al in twee gescheurd. Onder andere in Brussel-Stad krijgt ze concurrentie van Salem, rond oud-Islam-lid Michel Dardenne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?