— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Verschillende kandidaten betrapt op ronselen aan stembus

© Peter Dhondt-BRUZZ
Updated: 14-10-2018 - 16:24

In Sint-Joost, Molenbeek en Schaarbeek zijn drie kandidaten gewaarschuwd door de politie. Ze zouden vandaag nog geprobeerd hebben om aan de stembureaus mensen te overtuigen om voor hen te stemmen. In de Stad Brussel zijn zelfs drie pv's opgesteld.

In Molenbeek had de politie zo meerdere oproepen binnen gekregen over PS-kandidaat Jamel Azaoum die nog actief stemmen aan het ronselen was. Toen een team ter plaatse kwam, kon dat niet vaststellen dat de kandidaat nog altijd probeerde, maar hij kreeg toch een officiële waarschuwing.

In verschillende andere gemeenten waren er gelijkaardige gevallen. Zo zouden kandidaten nog affiches ophangen, of met auto's vol posters langs stembureaus rijden. In Schaarbeek kreeg aftredend schepen El Arnouki (CDH) zo'n waarschuwing. Als kandidaten na de waarschuwing ophouden, wordt er geen pv opgesteld.

Drie pv's in Brussel-Stad

In Brussel-Stad zijn er wel drie pv's opgesteld, zo schrijft De Morgen. In de deelgemeentes Laken en Neder-Over-Heembeek zouden kandidaten van zowel PS als CDH folders uitgedeeld hebben aan stemlokalen.

Ook in de politiezone West zijn uiteindelijk vier pv's uitgeschreven. Verder verliep de verkiezingsdag in de zone rustig, liet commissaris Johan Berckmans weten aan onze redactie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?