— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Ampe wil Maximiliaanpark heraanleggen met open Zenne

© PhotoNews
| Els Ampe (Open VLD) lanceert het ene idee na het andere net voor de verkiezingen.

Na de metro tot parking C en het openhouden van Océade komt Brussels schepen Els Ampe (Open VLD) met een nieuw voorstel op de proppen. Om het Maximiliaanpark op te waarderen in deze tijden van negatieve perceptie, wil ze alle losse stukken van het park aan elkaar rijgen tot één groene zone met een opengelegde Zenne. Al is het Gewest de schepen al voor geweest met het Stadsvernieuwingscontract voor de wijk.

Eerder op de dag lanceerde eerste schepen Alain Courtois (MR), de lijsttrekker van de MR/Open VLD-lijst in de Stad Brussel, al het idee om een hek rond het Maximiliaanpark te plaatsen om het gebied 's nachts te kunnen afsluiten voor onder meer de transmigranten die er naartoe trekken.

Schepen Els Ampe schaart zich in een persbericht achter dat idee maar wil nog een stapje verder gaan. Zij pleit voor een totale heraanleg van het Maximiliaanpark. "Het Maximiliaanpark is op dit ogenblik een patchwork van stukken groenzone waar een totaalvisie ontbreekt. Niemand hoort in dit park te slapen, ook geen transmigranten. Wij stellen een volwaardig park voor”, aldus Ampe. (lees verder onder de simulatie)

Ampe heraanleg Maximiliaanpark
© Els Ampe
| Ampe liet ook een simulatie maken van hoe het Maximiliaanpark er in de toekomst moet uitzien.

Concreet wil Ampe alle losse stukken Maximiliaanpark aan elkaar rijgen tot een park van 9 hectare, dat via wandelassen verbonden moet worden met een wandeldijk op de Akenkaai, het park van Thurn & Taxis en de Vijfhoek.

Kinderboerderij annex zwemvijver

Daar blijft het niet bij: de Zenne moet ook eindelijk maar eens opengelegd worden, vindt Ampe. "We willen dit doen langs de bestaande kinderboerderij tot aan het Noordstation. Pootje baden tijdens de zomermaanden wordt dan ook in Brussel mogelijk." Op de simulatie van Ampe is zelfs een zwemvijver te zien.

Ook de kinderboerderij moet opgekalefaterd worden en het beheer in handen van een privé-uitbater gegeven worden, liefst met brasserie erbij.

Niet nieuw

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur is dit niet het eerste voorstel van de liberale schepen. Eerder vroeg ze zich af waarom Océade eigenlijk moet sluiten. Nochtans tekende haar eigen meerderheid het doodvonnis van het tropisch zwembad, al is Ampe zelf altijd voorstander geweest van het behouden van het enige openluchtzwembad in Brussel.

Het idee om de Zenne aan de oppervlakte stond ook al in het liberale programma voor de verkiezingen in 2012. Ondertussen zijn overigens stappen in die richting gezet in het kader van het een Stadsvernieuwingscontract van het Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?