Ampe: ‘Océade behouden is beter dan zwemvijver’

© Wikimedia Commons
| Het zwemparadijs heeft ook een buitenbad.

Brussels schepen en parlementslid Els Ampe (Open VLD) vraagt zich af waarom Océade eind deze maand moet verdwijnen. Het behoud van het waterpretpark vindt ze belangrijker dan de het idee van een zwemvijver, dat burgemeester Close opperde. Ampe maakt deel uit van de meerderheid die het lot van Océade bezegelde.

Brussels burgemeester Philippe Close liet deze donderdag plots weten dat hij wél voor een openluchtzwembad op de Heizel is, nadat eerdere plannen daarvoor geleidelijk waren afgevoerd. Navraag van onze redactie leert dat het voorstel veel weg heeft van een verkiezingsballon.

Schepen Els Ampe
© Kevin Van den Panhuyzen
| Schepen Els Ampe

Schepen en parlementslid Ampe laat weten dat ze de demarche van Close niet goed begrijpt. "Zo'n zwemvijver is zeker welkom, maar ik vraag mij af waarom Océade eigenlijk moet verdwijnen. De Brusselse bevolking verjongt en geniet steeds meer van het enige openluchtzwembad in Brussel."

De schepen verwijst daarmee naar de topzomer die het zwembad net achter de rug heeft. "Beter dus Océade behouden dan een nieuwe zwemvijver, waarvoor veel belastinggeld nodig zal zijn", aldus Ampe.

De liberale schepen mengt zich daarmee voor het eerst sinds lang in het debat rond (openlucht)zwemmen. Voor Ampe schepen werd in de huidige meerderheid toonde de Open VLD-politica zich steevast een kritische stem over de ontwikkelingen op de Heizelsite. Eens schepen verstomde die kritiek, tot nu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?