— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Liberalen vragen meer bewakingscamera’s in Brussel

© PhotoNews
| Kopstukken Alain Courtois (MR) en Els Ampe (Open VLD) stelden hun programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor.

In Brussel-Stad hebben Open VLD en MR vrijdag hun programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voorgesteld. Kopstukken Alain Courtois (MR) en Els Ampe (Open VLD) willen naar eigen zeggen inzetten op een veilig, proper en innovatief Brussel. Ze hebben hun zinnen ook al op de burgemeesterssjerp gezet.

Ondergrondse afvalcontainers, nultolerantie voor sluikstorters, sociale woningen renoveren in plaats van nieuwe te bouwen, en een tablet voor elk kind in de Brusselse scholen. Dit zijn maar enkele van de punten uit het programma van de liberalen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel-Stad.

Lijsttrekker Alain Courtois en Els Ampe, tweede op de lijst, willen naar eigen vooral inzetten op een proper en veilig Brussel. Concreet pleiten ze daarbij voor meer en modernere bewakingscamera’s, en kuisploegen uit de privésector die 24 op 24 uur het stadscentrum proper houden.

Zwembad aan kanaal

Open VLD en MR pleiten daarnaast ook voor een nieuw zwembad in het centrum van Brussel. Ook burgemeester Philippe Close (PS) liet zich recent nog uit over de nood aan een nieuw (openlucht)zwembad in de hoofdstad, nu Océade op 30 september de deuren sluit. Ampe, schepen van de meerderheid, vroeg zich toen plotseling af waarom Océade niet gewoon open kan blijven.

"De afgelopen zes jaren bood er zich geen locatie aan voor zo'n zwembad", verduidelijkt huidig schepen voor Sport en kandidaat-burgemeester Courtois bij BRUZZ. "Met de ontwikkeling van het kanaal kan die nu wel gevonden worden."

"Ja, een zwembad kost verschillende miljoenen", gaat Courtois verder. "Maar we zien ook het openbaar nut ervan in. De Brusselse zwembaden zitten nu allemaal vol. De hoofdstad heeft nood aan een nieuw zwembad dat heel het jaar open is."

De schepen is naar eigen zeggen niet tegen een openluchtzwembad of zwemvijver aan het Amerikaans theater, zoals recent geopperd door Close. Toch ziet Courtois vooral heil in een zwembad langs het kanaal.

'Klaar om het roer over te nemen'

De ambitie van de liberalen is om de komende zes jaar zwaarder te wegen op het beleid in Brussel-Stad. De afgelopen zes jaar bestuurden Open VLD en MR de hoofdstad nog samen met de Brusselse socialisten.

In oktober mikken de liberalen alvast op de sjerp. "Wij staan klaar om het roer over te nemen", klinkt het. "Brussel heeft zijn mooiste jaren gekend toen de burgemeesters liberaal waren."

Of de liberalen opnieuw met de PS willen besturen, wil Ampe evenwel nog niet gezegd hebben. "Dat zal van de kiezer afhangen", zegt ze aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?