Stad Brussel verstuurt meer dan 2.000 duplicaten van oproepingsbrieven

© Belga
09/10/2018

Ten laatste donderdagochtend zullen een aantal Brusselaars een duplicaat van hun oproepingsbrief in de bus krijgen. Dat laat stadssecretaris Luc Symoens dinsdag weten.

In de stad Brussel hebben 2.332 inwoners nog geen oproepingsbrief voor de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande zondag in de bus gekregen. Bpost zal dinsdag en woensdag de duplicaten versturen.

Dat een drieduizendtal oproepingsbrieven niet zijn aangekomen, is niet de fout van bpost. Dat zegt het postbedrijf nadat het een onderzoek uitvoerde. "Alle brieven die wij hebben ontvangen, zijn naar buiten gegaan", stelt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Ze benadrukt dat bpost niet het enige bedrijf is dat hier verantwoordelijk voor gesteld kan worden. Er zijn ook andere spelers bij wie het fout kan gelopen zijn, zoals bij drukkerijen.

Zonder oproepingsbrief kan een stemplichtige niet stemmen, maar volgens Symoens zullen de Brusselaars ook enkel met hun identiteitskaart naar de stembussen kunnen gaan. "Er zal iemand van de administratie aanwezig zijn die controleert of de persoon stemplichtig is", aldus de stadssecretaris. Ook de gemeente Vorst liet in een mededeling weten dat haar inwoners enkel met een identiteitskaart hun burgerplicht kunnen uitvoeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Kiest 2018: Brussel-Stad , oproepingsbrieven

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni