— Brussel kiest in jouw gemeente

Elsene

Buurtcomité in Elsene roept op om voor Défi te stemmen

© BRUZZ
| Er is nog altijd geen oplossing gevonden voor de omvorming van buslijn 71. Na de vetramming van de lijn, waren ook de testen met gelede trambussen geen succes.

Opmerkelijk: het buurtcomité ‘Hippodrome Action’ uit Elsene heeft een stemadvies uitgebracht. Het vraagt de Elsenaar om voor Défi te stemmen ‘als het na 12 jaar eindelijk verandering wil’. “Het is de enige partij die zowel linkse als rechtse projecten met elkaar kan verenigen”, verantwoordt comitélid Benjamin Scheere de oproep aan BRUZZ.

Het buurtcomité ‘Hippodrome Action’ uit Elsene "snakt naar verandering" en roept daarom op om zondag voor Défi te stemmen. Het is uitzonderlijk dat buurtcomités expliciet stemadvies uitbrengen.

“De farce rond buslijn 71 was voor ons de druppel die de emmer deed overlopen. In 2013 was er een akkoord over de vertramming van de buslijn, maar die overeenkomst werd twee jaar later alweer verbroken. Daarna leverden ook de testen met gelede trambussen nog niets op”, zegt comitélid Benjamin Scheere aan BRUZZ.

“Samen met de handelaars uit de buurt hebben wij op die lijn ook gestreden tegen de verplaatsing van de halte Buyl naar de Renbaanlaan. Dat lukte niet, met een gebrek aan parkeerplaatsen tot gevolg. Daarnaast is er ook geen ruimte meer voor borden die autobestuurders aanmanen hun snelheid aan te passen. De Renbaanlaan is een autosnelweg geworden, waar de veiligheid van voetgangers en fietsers stilaan in het gedrang komt.”

Kandidaten uit het middenveld

Verder ergert Scheere zich ook aan de houding van schepen van Financiën Nathalie Gilson (MR). “Niet-beschermde bomen langs de wegen worden aan hun lot overgelaten. Schepen Gilson wijst naar de hoge onderhoudskosten van de bomen, maar die uitleg is voor ons onaanvaardbaar.”

Het buurtcomité denkt dat het de komende zes jaar beter kan. “Na 12 jaar dezelfde meerderheid is het tijd voor iets anders. Met heel wat kandidaten uit het middenveld op de lijst is Défi voor ons de ideale kandidaat om voor verandering te zorgen." Hippodrome Action zoekt expliciet een partij die zowel linkse als rechtse projecten met elkaar kan verenigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?