— Brussel kiest in jouw gemeente

Elsene

Christos Doulkeridis kandidaat-burgemeester in Elsene

Brussels Ecolo-parlementslid Christos Doulkeridis trekt de Elsense lijst voor de verkiezingen van 2018. Dat heeft de gemeentelijke partijtak bekendgemaakt in aanwezigheid van nationaal covoorzitster Zakia Khattabi. Zij duwt als Elsenares de lijst. Gemeenteraadslid en plaatselijk partijchef Audrey Lhoest wordt nummer twee.

Tijdens de vorige gewestelijke legislatuur was Doulkeridis Brussels staatssecretaris voor Huisvesting. Momenteel zetelt hij in het parlement, maar hij is klaar voor een nieuwe uitdaging. Na overleg werd zijn naam genoemd als lijsttrekker voor Ecolo Elsene, lang moest hij er niet over nadenken.

“Ik wilde niet cumuleren als parlementslid en dus had ik me niet eerder kandidaat gesteld,” vertelt Doulkeridis aan BRUZZ. “Maar de uitdagingen in Elsene zijn te talrijk geworden, zeker op het vlak van huisvesting. Daarvoor is mijn ervaring als staatssecretaris mooi meegenomen.”

De grootste spreekwoordelijke Elsense werven zijn volgens de groenen nog steeds betrokkenheid van de burger, luchtkwaliteit, gezondheid, netheid, respect voor gemeentelijk erfgoed en uiteraard huisvesting in de duurste gemeente van België. Die willen de Franstalige groenen aanpakken met hun Nederlandstalige evenknieën van Groen. Wie er daar opkomt en hoe de volledige Elsense lijst er dan uitziet, is evenwel nog niet bekend.

Groen-rode coalitie?
De groenen maken het zeer duidelijk: zij zijn de tweede partij in Elsene en mikken in 2018 op de meerderheid. In een coalitie met SP.A-PS (mogelijk zelfs Défi) is dat overigens niet ondenkbaar.

Maar het wordt moeilijk, want nog steeds lijkt de grootste Elsense partij, de MR, incontournable. Niet volgens Doulkeridis. “Ik denk niet dat de Elsenaren opnieuw de sleutel van de gemeente in de handen willen duwen van de politieke familie die hen al bijna 150 jaar gevangen houdt,” besluit de lijsttrekker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?