— Brussel kiest in jouw gemeente

Evere

Evere: MR begrijpt steun Vanhengel en Vervoort voor N-VA niet

© Alain Vander Elst via Facebook
| Alain Vander Elst is kandidaat-burgemeester in Evere voor de MR.

Alain Vander Elst, lijsttrekker voor MR in Evere, toont geen begrip voor de keuze van Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) om de N-VA-lijst in de gemeente aan de nodige handtekeningen te helpen. "We mogen ons stilaan afvragen of er een alliantie op til is tussen de Lijst van de Burgemeester en de N-VA", zegt Vander Elst.

Het was Hicham Talhi, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Evere, die de kat de bel aanbond. Hij kwam naar buiten met het nieuws dat Guy Vanhengel (Open VLD), samen met partijgenote Martine Raets, de beslissing had genomen om de N-VA lijst in Evere uit de nood te helpen. Die waren met de deadline in zicht op zoek naar 100 handtekeningen die nodig zijn om een lijst, met in dit geval twee kandidaten, te mogen indienen.

'Steunt Vervoort dit initiatief écht?'

"We waren met verstomming geslagen toen we het nieuws hoorden", reageert Alain Vander Elst, lijsttrekker voor MR in een persbericht. Het is voor hem al 'onbegrijpelijk' dat Vanhengel die overal pleit voor een toenadering tussen de twee blauwe zusterpartijen dat juist niet doet in zijn eigen gemeente.

Dat hij op de koop toe nog eens beslist om de N-VA te helpen, is voor de lijsttrekker van de MR helemaal te gek voor woorden. "Zeker omdat dit allemaal gebeurt onder het goedkeurend oog van burgemeester en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), met wie de Open VLD van Vanhengel een coalitie vormt."

"Steunt Vervoort dit initiatief echt?", vraagt hij zich af. "Indien wel, dan mogen ons stilaan afvragen of er een alliantie op til is tussen de Lijst van de Burgemeester (met Vervoort en Vanhengel, red.) en de N-VA."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?