Lijsttrekkers aan het woord: Evere

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
26/09/2018

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Rudi Vervoort, lijsttrekker Lijst van de Burgemeester Rudi Vervoort in Evere
© LB Rudi Vervoort | Rudi Vervoort

Rudi Vervoort (LB): “We gaan voor een voortzetting van het huidige beleid: een antwoord bieden op de demografi sche boom – met extra scholen, crèches en sportinfrastructuur – zonder de open ruimte of de gezellige manier van samenleven in Evere te verliezen. Tegen straatraces willen we repressief optreden.”

Alain Vander Elst
© Alain Vander Elst via Facebook | Alain Vander Elst (MR)

Alain Vander Elst (MR): “We willen meer openheid, en dit naar alle Everenaren. Nu is het bestuur er vooral voor de socialisten. We willen ook meer transparantie. Het is pas door druk van de oppositie dat de vergoedingen van de schepenen en de burgemeester eindelijk op de website van de gemeente staan. Daarnaast willen we de kleine handelaars beter ondersteunen en pleiten we voor repressief optreden inzake netheid en overdreven snelheid. Het eerste via GAS-boetes of het helpen van een straatveger. Het tweede via een algemene zone 30 en meer flitspalen.”

Ecolo-Groen: Hicham Taili, lijsttrekker in Evere
© Ecolo-Groen | Hicham Talhi

Hicham Talhi (Ecolo-Groen): “Wij hebben drie prioriteiten. Eén: een nettere gemeente, door preventie en dat via zichtbare campagnes. Maar uiteindelijk met sancties, en een netheidsambassadeur per wijk. Een algemene zone 30 is een tweede speerpunt, en meer transparantie en goed bestuur vormen onze derde prioriteit. Zonder dwang had de meerderheid geen vergoedingen gepubliceerd. Dat moet anders.”

Philippe Surmont, lijsttrekker voor N-VA in Evere
© N-VA | Philippe Surmont

Philip Surmont (N-VA): “Een doordachte nultolerantie en een lik-opstukbeleid om de straffeloosheid en de (verkeers)onveiligheid aan te pakken. Op het vlak van verkeer denken we ook aan ingrepen in de infrastructuur, zoals verhoogde zebrapaden en snelheidsremmers op de Haachtsesteenweg. Daarnaast moeten we de explosieve bevolkingsgroei opvangen op het gebied van kinderopvang, onderwijs, werkgelegenheid en lokale handel. Ten slotte moet een actief kernversterkend beleid de lokale handelaar ondersteunen.”

Analyse: Van hetzelfde laken een broek

Het wordt moeilijk kiezen in Evere, want alle partijen willen hetzelfde. Meer verkeersveiligheid en een slim antwoord op de bevolkingsgroei. Alleen op het gebied van transparantie verschillen de meningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Brussel Kiest: Evere, Rudi Vervoort, Alain Vander Elst, Hicham Talhi, Philip Surmont

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie