Lijsttrekkers aan het woord: Koekelberg

Bettina Hubo
© BRUZZ
26/09/2018

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Philippe Pivin, burgemeester van Koekelberg
© LB | Philippe Pivin

Philippe Pivin (LB): “In Koekelberg moet het goed leven zijn. Daarom willen we dat de regels die het leven aangenaam maken, nageleefd worden. Het aantal agenten en camera’s moet omhoog en de schoolomgevingen moeten veiliger. Voorts willen we de publieke dienstverlening verbeteren: meer plaatsen in de crèches, een jeugdgemeenteraad en lezingen voor senioren.”

Ahmed Laaouej, lijsttrekker PS in Koekelberg
© PS | Ahmed Laaouej

Ahmed Laaouej (PS): “Koekelberg moet een propere en attractieve gemeente voor jonge gezinnen, ook uit de middenklasse, worden. Daarom moeten crèches en scholen worden uitgebreid. Voorts willen we voor de talrijke jongeren in de gemeente een jeugdhuis en ook een antenne van Actiris.”

Anne Tyssaen, lijsttrekker Ecolo-Groen in Koekelberg
© Ecolo-Groen | Anne Tyssaen

Anne Tyssaen (Ecolo-Groen): “In Koekelberg moeten meer en betere fi etspaden komen. Ook willen wij een transparanter bestuur. Alle mandaten moeten worden bekendgemaakt en de gemeenteraadszittingen moeten aantrekkelijker zijn voor het publiek. Voorts heeft Koekelberg nood aan extra speeltuintjes en groen.”

Véronique Lefrancq, lijsttrekker CDh in Koekelberg
© CDh | Véronique Lefrancq

Véronique Lefrancq (Alternative Humaniste): “Wij hechten veel belang aan de levenskwaliteit: netheid, zero waste, veiligheid en een goede verlichting, ook in de parken. Voorts moeten de jongeren van Koekelberg een jeugdhuis krijgen en gratis faciliteiten voor sport en cultuur. We willen ook dat de burger permanent zijn zeg kan doen, niet alleen op 14 oktober.”

Honorata Andrzejewska lijsttrekker N-VA koekelberg BRUSSEL KIEST 2018
© N-VA | Honorata Andrzejewska

Honorata Andrzejewska (N-VA): “Veiligheid, veiligheid en nog eens veiligheid. Dat betekent meer politie, de oprichting van buurtinformatienetwerken en de fusie van de zes politiezones. Voorts willen wij dat de zones 30 aan de scholen gerespecteerd worden en dat alle openbare diensten tweetalig zijn.”

Analyse: Pivin wil nog een vierde keer

Burgemeester Philippe Pivin (MR) maakt zich op voor een vierde termijn als burgervader. Maar de concurrentie roert zich. Behalve PS en Ecolo-Groen proberen nu ook CDH en N-VA enkele zetels af te snoepen van de Lijst van de Burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg, Brussel Kiest: Koekelberg, Philippe Pivin, Ahmed Laaouej, Anne Tyssaen, Véronique Lefrancq, Honorata Andrzejewska

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie