— Brussel kiest in jouw gemeente

Schaarbeek

Socialisten Schaarbeek: 'Onze gemeente moet grootste jongerenzone worden'

© Krzysztof Wysocki

De Schaarbeekse PS-SP.A-lijst lanceert op de vooravond van de verkiezingen een 'jongerenplan' voor de gemeente. De socialisten, momenteel in de oppositie, willen onder andere een nieuw jongerencentrum, een skatepark en een speelbos.

Schaarbeek is de op één na jongste gemeente van het land, maar volgens de PS-SP.A blijkt dat niet uit het beleid. "Er zijn veel te weinig plekken voor de jeugd om zich te ontspannen en te ontplooien," aldus Hannelore Goeman (SP.A). Om daar iets aan te doen, legt de lijst een plan op tafel om van de gemeente de grootste Youth Zone van het gewest te maken.

Concreet willen ze enkele leegstaande gebouwen in de Navezstraat omvormen tot een jongerencentrum. "Het is de bedoeling om die gebouwen open te stellen en er bijvoorbeeld workshops te organiseren," aldus Goeman. "Een beetje verderop kunnen we op een braakliggend terrein een skatepark bouwen."

Daarnaast moet er volgens hen ook een speelbos komen in het natuurreservaat Moeraske. Ook 'Schaargeek', naar het model van de Molenbeekse tech-incubator 'Molengeek' mogen volgens de socialisten niet ontbreken. Ten slotte willen ze ook in het beleid zelf ruimte geven aan jongeren, met de oprichting van een tweetalige jeugdraad.

Volgens de lijst hoeft dat allemaal niet zoveel te kosten. "Het bestuur moet vooral eerst prioriteiten stellen en eventueel de handen in elkaar slaan met omringende gemeenten. Daarnaast is het ook mogelijk om voor bepaalde projecten subsidies aan te vragen," aldus Goeman nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?