— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Hassan Rahali stelt burgerlijst Molenbeek'Act voor

© ACT
| Hassan Rahali, voormalig SP.A-lid stelt nu zijn eigen lijst voor.

Oud SP.A’er Hassan Rahali gooit het met Molenbeek'Act over een ander boeg. Hij komt in Molenbeek met een echte burgerlijst: een lijst vol mensen zonder enige politieke ervaring. "Vers bloed brengt verse ideeën mee."

Nog tot zaterdag staat de lijst Molenbeek'Act open voor geïnteresseerden. Al 35 mensen meldden zich aan, de lijst sluit met 40 of 45 mensen. “Het is een heel diverse lijst, die de bevolking van Molenbeek representeert,” zegt lijsttrekker Hassan Rahali. Ook benadrukt hij dat er mensen van alle leeftijden op staan: van de 22-jarige student Medische Beeldvorming Serkinli Kader tot activiste en feministe Abdi Hafida, die grootmoeder is.

Molenbeek'Act trekt naar de kiezer met een tweetalig programma, en plaatst tweetaligheid hoog op het programma. “We gaan voor tweetalig onderwijs, zoals dat ook al in andere landen bestaat,” zegt lijsttrekker Rahali. “Molenbeek moet hierin een voortrekkersrol spelen en als eerste gemeente van het gewest volledig tweetalig onderwijs bieden.”

Openbare ruimte ook voor vrouwen

Ook wil de partij de openbare ruimte een plek maken waar vrouwen zich meer thuisvoelen. Sensibiliseringsacties onder caféuitbaters en klanten moeten een bewustzijnsverandering creëren zodat uitbaters een meer gemengd publiek aantrekken. Ook wil Molenbeek'Act inzetten op huisvesting, en vastleggen hoeveel procent van vastgoedprojecten wordt gereserveerd voor sociale woningen.

De komende jaren moeten er bovendien, heel wat jobs bijkomen, vooral bij de gemeente. Tot slot wil de lijst het imago van Molenbeek verbeteren door een digitaal platform te lanceren waar Molenbeekse ondernemers in de kijker worden gezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?