— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Schepmans wordt schepen

© PhotoNews
| Françoise Schepmans (MR) en Catherine Moureaux (PS): oude en nieuwe burgemeester in Sint-Jans-Molenbeek.
Updated: 29-11-2018 - 14:01

Oud-burgemeester van Molenbeek Françoise Schepmans (MR) wordt schepen in het nieuwe gemeentebestuur onder leiding van Catherine Moureaux (PS). Tegelijk steekt Schepmans haar gewestelijke ambities niet onder stoelen of banken. "Ik heb zin om me te engageren, maar dat zal ik doen in overeenkomst met mijn partij," zegt ze.

Het was lang onduidelijk of Françoise Schepmans in het bestuurscollege van Sint-Jans-Molenbeek zou zetelen. Maar nu is de kogel door de kerk. De MR-politica zal schepen worden onder burgemeester Catherine Moureaux (PS). Dat schrijft de krant La Capitale.

Schepmans engageert zich dus op lokaal vlak, maar ze lonkt naar het gewestelijk niveau. Vandaag is Schepmans nog parlementslid in de Federale Kamer. In 2019 wil ze graag lijsttrekker worden voor de MR voor de gewestverkiezingen.

"Ik heb zin om me te engageren in 2019, maar zal dat zoals altijd doen in overeenstemming met mijn partij," zegt ze. Als ze verkozen geraakt in een van de parlementen, zal ze haar mandaat als schepen opgeven, maar wel nog gemeenteraadslid blijven.

De andere liberale schepenen in Molenbeek zijn Olivier Mahy (MR), Georges Van Leeckwyck (MR) en Khadija Zamouri (Open VLD)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?