— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Joost-ten-Node

Emir Kir kondigt vlak voor verkiezingen nieuw voetbalstadion aan

© gemeente Sint-Joost / Facebook
| Simulatiebeeld van het nieuwe voetbalstadion, zoals voorgesteld op het Sint-Joostse college
Updated: 18-09-2018 - 17:24

Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen pakt de burgemeester van Sint-Joost, Emir Kir (PS), uit met plannen voor een nieuw voetbalstadion. Een staaltje irrëele aankondigingspolitiek, vindt de oppositie.

"Een nieuwe definitieve stap is gezet, het college heeft het project van het gemeentelijk voetbalstadion voor Sint-Joost goedgekeurd: 8 miljoen aan investeringen", postte Emir Kir op Facebook. "Voor het dossier wordt nu een vergunningsaanvraag ingediend." Gevolgd door "Come on Saint-Josse! Vive FC Saint-Josse".

Toen een volger Kir vroeg waar het nieuwe stadion zal verrijzen, liet hij weten dat het om de gemeentelijke terreinen aan de Gemeenschappenlaan gaat, waar de ploeg nu al speelt. Dat is op het grondgebied van Evere en Woluwe.

Het stadion zou 1.000 plaatsen tellen, meldt La Capitale. Er zou ook een omnisportzaal met 400 plaatsen in de tribunes komen, net als een co-workingspace waar ouders zouden kunnen werken terwijl ze een oogje in het zeil houden op hun spelende kinderen. Mogelijk zou er ook een ondergrondse parking met een capaciteit van 500 plaatsen worden uitgegraven, maar zelfs de burgemeester zegt dat nog niet te kunnen bevestigen.

De Facebookpost waarmee Kir het project aankondigde 

Oppositie niet mals

"Kan iemand Emir Kir uitleggen dat voor een investering van 8 miljoen euro een beslissing van de gemeenteraad nodig is?", reageerde Groen-gemeenteraadslid Frédéric Roekens. "Gemeenteraden die de meerderheid niet meer houdt sinds de maand juni."

Kir besloot de laatste verwachte gemeenteraad voor de verkiezingen op te schorten, wellicht om netelige vragen van de oppositie over zijn in opspraak geraakte eerste schepen Mohamed Azzouzi (PS) te vermijden.

De burgemeester kondigde verder eind vorig jaar ook een studie naar de inplanting van een ritueel slachthuis aan (terwijl rituele slachtingen wellicht door een volgende regering verboden zullen worden). Kir beloofde ook al meermaals het gemeentelijke zwembad snel te heropenen, maar het is na ruim acht jaar nog altijd dicht voor renovatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?