— Brussel kiest in jouw gemeente

Ukkel

Liberale scheurlijst in Ukkel raakt gevuld

Marc Cools (MR) komt uit onvrede met Ukkels burgemeester en partijgenoot Boris Dilliès op met een eigen liberale lijst in zijn gemeente.

De liberale scheurlijst rond Ukkels schepen Marc Cools (MR) raakt ingevuld. Hij heeft naar eigen zeggen al 33 kandidaten gevonden. De liberale oudgediende beconcurreert huidig burgemeester en partijgenoot Boris Dilliès, uit onvrede met het beleid.

Het botert al lang niet tussen Boris Dilliès en Marc Cools. De twee liberale excellenties streden om de burgemeesterssjerp van Ukkel, toen Armand De Decker moest aftreden in de nasleep van de corruptie-affaire rond Kazachgate. Dilliès haalde het voor Cools, en dat zette kwaad bloed.

In de krant La Capitale laat Cools nu een licht schijnen op zijn eigen scheurlijst Vooruit-En Avant! Hijzelf trekt de lijst, op twee zou de Française Véronique Lederman komen. Eerste Nederlandstalige op de lijst is de advocaat Hans Van de Cauter, op plaats drie.

Van de Cauter is de voorzitter van de unionistische partij Belgische Unie-Belgique Unie. "Hij is erg gehecht aan de eenheid van ons land en erg gekant tegen de N-VA," zegt Cools over hem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?