Fabian Maingain, Cécile Jodogne en François De Smet (Défi)

| Fabian Maingain, Cécile Jodogne en François De Smet (Défi).

Algemene Raad Défi keurt herziene samenstelling van regionale lijst goed

© Belga
16/03/2024

De Algemene Raad van Défi heeft zich vrijdagnacht, kort na 01.00 uur, akkoord verklaard over een lijst voor de verkiezing van het Brussels Parlement in juni dit jaar.

Naast de bevestigde top 3-kandidaten (Bernard Clerfayt, Joëlle Maison en Fabian Maingain) zijn ook de zittende parlementsleden Jonathan de Patoul en Marc Loewenstein teruggekeerd, respectievelijk op de vijfde en zevende plaats. Zij worden vergezeld door Gisèle Mandaila op de zesde plaats, gevolgd door Alexandra Philippe, Emin Ozkara en Fatima Salek.

Michaël Loriaux, leider van de Défi-fractie in de gemeenteraad van Sint-Lambrechts-Woluwe, moet vanaf de elfde plaats campagne voeren, terwijl hij oorspronkelijk op de vijfde plaats hoopte.

Zonder onregelmatigheden

Eerder op de avond werd het oorspronkelijke voorstel afgewezen, wat het resultaat was van een conflict tussen voormalig partijleider Olivier Maingain en de huidige leider François De Smet. De stemming verliep, volgens betrokkenen, zonder onregelmatigheden, in tegenstelling tot eerdere geruchten over verkeerd getelde stemmen.

De verkiezingscommissie heeft vier alternatieve voorstellen voorgelegd aan de Algemene Raad, die vervolgens heeft gestemd over de samenstelling van de eerste 15 plaatsen op de regionale lijst, evenals enkele strategische posities.

De definitieve goedkeuring van de regionale lijst stelt Défi in staat om volledig voorbereid de verkiezingscampagne in te gaan, met het aanstaande verkiezingscongres in Bergen als startpunt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel kiest: Brussels parlement , Défi , Olivier Maingain , François De Smet

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni