| Oud-voorzitter Olivier Maingain beschuldigde de kabinetschef van zijn opvolger ervan geknoeid te hebben met de resultaten.

Défi gaat opnieuw stemmen over lijst Brussels Parlement

© Belga
08/03/2024

De leden van de Algemene Raad van Défi hebben donderdagavond bij handopsteking een voorstel goedgekeurd om opnieuw een stemming te houden over de eerder voorgestelde maar gecontesteerde kieslijst voor het Brussels Parlement. Ex-voorzitter Olivier Maingain zei eerder dat hij uit de partij zou stappen als dat zou gebeuren.

De ruim 400 leden van de partijraad zijn donderdagavond voor het eerst weer bijeenkomen sinds de openlijke oorlog tussen voormalig boegbeeld Olivier Maingain, de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, en partijvoorzitter François De Smet.

De heibel ontstond midden februari, toen de kieslijsten van Défi voor de verkiezingen werden goedgekeurd. Kandidaten gesteund door Maingain klommen daarbij op de ladder.

Maar een dag later stelde de kabinetschef van huidig voorzitter François De Smet dat de telling verkeerd was verlopen, en de lijsten dus niet goedgekeurd hadden mogen worden.

Wat doet Maingain?

Als reactie organiseerde Maingain prompt een persconferentie, waar hij het had over fraude. Maar volgens De Smet was er geen sprake van kwaad opzet en ging het louter om een "materiële fout".

Maigain stelde dat hij uit de partij zou stappen als er opnieuw zou gestemd worden.

Maar nu besliste Défi donderdagavond dat er toch opnieuw gestemd wordt. Onze redactie kon Maingain nog niet bereiken voor een reactie. De partij riep de leden van Défi ook op om "met het oog op de belangen van de partij elk parochialisme te laten varen, en kritiek in de media te laten varen die niet in het deontologisch charter past."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni