De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je hem kennen?

Het parlementair werk zit Gilles Verstraeten als gegoten. Hij is een goeie debater, kent zijn dossiers en kan die ook onderbouwen. Hij gaat daarbij soms wel wat in overdrive.

Hij was geregeld aanwezig in Franstalige debatprogramma’s waardoor hij de N-VA-standpunten tot bij de Franstaligen kon brengen.

Verstraeten is lid van de wat taaie commissie Gezondheid, maar kaartte buiten de typische N-VA-thema’s zoals het taalgebruik in de gezondheidszorg, ook andere maatschappelijke problemen aan: dakloosheid, armoede… Hij legde minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) ook geregeld het vuur aan de schenen over de werkloosheid en het sanctioneringsbeleid. Daarmee legt hij de kwetsbaarheden bloot van de hoofdstad, zonder in populisme te vervallen.

Zien we hem terug?

Gilles Verstraeten staat op de derde plaats voor het Brussels parlement en maakt grote kans op een herverkiezing.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni