14 juni 2024: na de goede resultaten van hun partij bij de verkiezingen van 9 juni 2024 onderhandelen David Pestieau en Jan Busselen  van PTB-PVDA met Elke Van den Brandt (Groen) over eventuele deelname aan de Brusselse regering

PhotoNews

| Na de goede resultaten van hun partij bij de verkiezingen van 9 juni 2024 onderhandelen David Pestieau en Jan Busselen van PTB-PVDA met Elke Van den Brandt (Groen) op haar kabinet in de Botanic Tower over eventuele deelname aan de Brusselse regering.

Met bezoek PVDA-PTB zit eerste consultatieronde Elke Van den Brandt erop

© Belga
14/06/2024

PVDA-PTB is vrijdag als laatste partij in het rijtje langsgeweest bij Brussels formateur Elke Van den Brandt (Groen). Ze hadden een "open en constructief" gesprek over betaalbaar wonen, beter openbaar vervoer en de herfinanciering van Brussel, meldt verkozen parlementslid Jan Busselen (PVDA) na afloop.

Formateur Van den Brandt vatte woensdag haar consultatieronde aan met de Vlaamse partijen, met het oog op de zoektocht naar een meerderheid aan Nederlandstalige kant. Ze doet dat in aflopende volgorde. Vlaams Belang was niet welkom, maar PVDA wel. In tegenstelling tot de gesprekken aan Franstalige kant, waar de MR de dans leidt en de communisten geen uitnodiging in de bus krijgen.

De kaarten liggen niet eenvoudig om tot een meerderheid te komen. Het succes van Team Fouad Ahidar is daar niet vreemd aan. Ahidar stapte op bij Vooruit en haalde in een klap drie zetels in Brussel, maar ligt bij veel andere partijen moeilijk om een meerderheid mee te vormen. In elk geval wil Van den Brandt in alle discretie voortwerken, kwestie van de puzzel niet nog ingewikkelder te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Brussel kiest: Brussels parlement , PTB-PVDA , Jan Busselen , Elke Van den Brandt , coalitiegesprekken , Groen , brusselse regeringsvorming , David Pestiau , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni