20240613 13 juni 2024 voorstelling gekozen parlementsleden PTB-PVDA Françoise De Smedt 2

PhotoNews

| 18 juni 2024: Françoise De Smedt tijdens de voorstelling van de voor het Brussels parlement gekozen kandidaten van PTB-PVDA.

PTB vindt het niet kunnen dat MR en Les Engagés de partij weigeren te ontvangen

© Belga
13/06/2024

Brussels PTB-lijsttrekker Françoise De Smedt vindt het schandalig dat de MR en Les Engagés haar partij weigert te ontvangen in het kader van de zoektocht naar een meerderheid aan Franstalige kant. Aan Nederlandstalige kant kreeg de PVDA wel een uitnodiging van informateur Elke Van den Brandt (Groen).

"Het kan niet dat MR en Les Engagés ons weigeren te ontvangen, maar wel de verliezers van de Brusselse verkiezingen. Op die manier ontkennen ze het bestaan van één kiezer op de vijf", aldus De Smedt die erop wees dat zondag één Brusselaar op vijf op PTB stemde. "PVDA-PTB werd wel uitgenodigd door de koning en door de Vlaamse informateur Bart De Wever (N-VA)", benadrukte ze op de voorstelling van de Brusselse verkozenen van PVDA-PTB.

Jan Busselen, de enige verkozene van PVDA in de Nederlandse taalgroep, bevestigde dat hij vrijdag om 10 uur verwacht wordt bij Elke Van den Brandt, die als kopstuk van de grootste Nederlandstalige partij een meerderheid aan Nederlandstalige kant probeert te vormen.

De Smedt vindt het verontrustend voor de democratie dat een vijfde van de kiezers niet gehoord wordt. "We zullen blijven vragen te worden ontvangen en gehoord", zei ze nog. "Onze kiezers hebben gestemd voor lagere huurprijzen, toegankelijke huisvesting, een betere mobiliteit met gratis openbaar vervoer en geen besparingen op de kap van de werknemer", voegde ze er nog aan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel kiest: Brussels parlement , coalitiegesprekken , Françoise De Smedt , MR , Jan Busselen , David Leisterh

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni