David Leisterh (MR), Ahmed Laaouej (PS) en Christophe De Beukelaer (Les Engagés)

PhotoNew/Belgaimage. Montage: BRUZZ

| David Leisterh (MR), Ahmed Laaouej (PS) en Christophe De Beukelaer (Les Engagés)

Voor PS is startnota informateur Leisterh 'geen basis voor onderhandelingen'

© Belga
28/06/2024

Het politiek bureau van de Brusselse PS heeft vrijdag bij de Brusselse informateur David Leisterh (MR) aangedrongen op een gedetailleerdere nota als mogelijke basis voor regeringsonderhandelingen.

Lijsttrekker en fractieleider Ahmed Laaouej lichtte het bureau in over de contacten die hij eerder deze week had met informateur Leisterh (MR), die voorstander is van een meerderheid met de PS en Les Engagés.

Voor de Brusselse PS kunnen er evenwel zonder een uitgebreidere basisnota met de prioriteiten en een duidelijk begrotingstraject geen formele onderhandelingen gestart worden voor de vorming van een gewestregering.

Naar verluidt heeft Laaouej tot nu enkel een document van drie pagina's ontvangen, waarvan twee over de begroting en één over de algemene doelstellingen.

Verlanglijstje

Het PS-bureau lijstte ook nog eens de prioriteiten van de partij op, te beginnen met "de regulering van de private huurmarkt om een antwoord te bieden op de ongerechtvaardigde stijging van de huurprijzen in Brussel" en de versterking van een sociaal huisvestingsbeleid gericht op de meest precaire gezinnen.

Daarnaast willen de Franstalige socialisten een strategie voor de ondersteuning van sectoren met een personeelstekort (horeca, non-profit, ziekenhuissector, thuishulp, bouw) met een versterking van de opleidingen en de arbeids- en loonvoorwaarden.

De partij vraagt ook aandacht voor sociale cohesie op wijkniveau en wil dat de federale regering de politiezones herfinanciert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel kiest: Brussels parlement , Ahmed Laaouej , David Leisterh , MR , PS , brusselse regeringsvorming

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni