| Lydia Desloover

Lydia Desloover uit Sint-Joost stapt uit de politiek

Steven Van Garsse
© BRUZZ
05/07/2024

Vlaams schepen Lydia Desloover (Vooruit.brussels) is geen kandidaat om zichzelf op te volgen in Sint-Joost-ten-Node. De afdeling moet nu op zoek naar een andere kandidaat.

“Ik ben heel graag schepen geweest,” zegt Lydia Desloover, “maar ik heb mijn droomjob gevonden. Ik ben sinds kort marketing- en communicatiedirecteur bij De Munt. Dat valt niet te combineren met een schepenambt.”

Desloover doet haar mandaat nog uit, maar daarna stopt ze. Vooruit.brussels zal dus een nieuwe kandidaat moeten vinden in Sint-Joost. Die zal dan wellicht op de PS-lijst van kandidaat-burgemeester Philippe Boïketé staan. “We moeten hierover nog onderhandelingen voeren,” zegt Boïketé.

Op die lijst staat overigens wel al het Nederlandstalig OCMW-raadslid Johan Brisaert (ex-Vooruit).

Financiële beloning

Lydia Desloover was in 2018 verkozen op de lijst van burgemeester Emir Kir (ex-PS), maar Kir raakte gebrouilleerd met zijn partij.

Emir Kir komt met een burgemeesterslijst op bij de volgende verkiezingen, zonder steun van de PS. Op zijn lijst staat overigens ook al een Nederlandstalige: Marie-José Byl. Ze staat op de tweede plaats.

Nederlandstaligen die op een verkiesbare plaats staan, maken steeds kans om schepen te worden, omdat Brusselse gemeenten met een Vlaamse schepen financieel beloond worden. Franstalige partijen houden daar rekening mee bij de opmaak van hun lijsten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Brussel kiest: gemeente , Lydia Desloover , Philippe Boïkété , Johan Brisaert , Marie-José Byl , burgemeester Emir Kir , vooruit.brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni